Lisa Calcus en Nicolas Campus ontmoetten elkaar op de hotelschool van Namen. Toen de twee van school kwamen hebben zij Les Gribaumonts geopend. Ze gaan te werk op hun eigen manier en de groep getrouwe klanten is op een natuurlijke manier langzaam maar zeker gegroeid.

Het restaurant verhuisde twee jaar terug naar het centrum van Bergen. De eetzaal heeft niets meer van het oubollige uit het vroegere restaurant. Nicolas ontvangt, neemt bestelling op en serveert. Hij kent veel van wijnen en laat dat graag horen. Als je hem zijn gang laat gaan, staat hij de hele maaltijd aan tafel over wijn te spreken. Zijn wijnboek is samengesteld uit een achthonderdtal referenties.

De spijskaart is beknopt en stuurt bezoekers naar een van de menuformules. Lisa Calcus brengt persoonlijke seizoengerechten, die hier en daar wat technische speelsheid missen maar die smaak hebben en gebaseerd zijn op eersteklasproducten. Lisa Calcus werd verkozen tot Lady Chef of the Year 2012.

Les Gribaumonts: rue d'Havre 95, 7000 Mons. 065 75 04 55. Zondag en maandag gesloten. Dinsdag- en woensdagavond na afspraak voor groepen.

Lisa Calcus en Nicolas Campus ontmoetten elkaar op de hotelschool van Namen. Toen de twee van school kwamen hebben zij Les Gribaumonts geopend. Ze gaan te werk op hun eigen manier en de groep getrouwe klanten is op een natuurlijke manier langzaam maar zeker gegroeid. Het restaurant verhuisde twee jaar terug naar het centrum van Bergen. De eetzaal heeft niets meer van het oubollige uit het vroegere restaurant. Nicolas ontvangt, neemt bestelling op en serveert. Hij kent veel van wijnen en laat dat graag horen. Als je hem zijn gang laat gaan, staat hij de hele maaltijd aan tafel over wijn te spreken. Zijn wijnboek is samengesteld uit een achthonderdtal referenties. De spijskaart is beknopt en stuurt bezoekers naar een van de menuformules. Lisa Calcus brengt persoonlijke seizoengerechten, die hier en daar wat technische speelsheid missen maar die smaak hebben en gebaseerd zijn op eersteklasproducten. Lisa Calcus werd verkozen tot Lady Chef of the Year 2012.