Restaurant Henri & Agnes in het Chelton Hotel in de Europese wijk weet aangenaam te verrassen. In dit atelier de fabrication de bonnes choses betreed je een nieuwe wereld, die charmeert door rust en zuivere voeding. Het idee komt van binnenhuisarchitect Christelle Fosseprez. Zij veranderde het geweer van schouder, ging aan de slag in de horeca en volgde 's avonds koksschool.

Henri & Agnes is een ode aan de grootouders, die over een weelderige moestuin beschikten. Het decor, van Frédéric Nicolay, is opgebouwd uit ongeschaafde planken. Op de onwennige tafeltjes, waaraan je ver van elkaar zit, en op de grote gastentafel staan potten met bestek. Voor het eten moet je aan de toog zijn. De formule is eenvoudig: er is soep, een dagschotel en een bord met vergeten biologische groenten, waarbij je een geitenkaasje, een bolletje burrata, een op lage temperatuur gegaard eitje, vlees of vis van de dag kiest. Alles is vers en op een simpele manier bereid.

Bij Henri & Agnes krijg je niet de zoveelste smakeloze groenteschotel, maar eet je naast gezond ook lekker. De jonge vrouwen achter de toog gaan met toewijding te werk en brengen variatie via kleuren, texturen en smaken. Hun bereidingen zijn origineel: soep van knolselder, moes van rode biet en granaatappel, moes van aardpeer met cashewnoten, geroosterde pastinaak met honing, bloemkool met kurkuma en amandels, mousseline van appel met dikke room en gezouten karamel of pavlova.

Keuken 7,5

Comfort 5,5

Bediening geen

Prijs/kwaliteit 7,5

Praktisch: Henri & Agnes, Veronesestraat 48, Brussel 1000. Tel. 0471 22 28 02. Maandag tot vrijdag van 11.30 tot 15 uur. Brunch op zondag, 25 euro. Zomers terras op de vijfde verdieping voor take away.

Restaurant Henri & Agnes in het Chelton Hotel in de Europese wijk weet aangenaam te verrassen. In dit atelier de fabrication de bonnes choses betreed je een nieuwe wereld, die charmeert door rust en zuivere voeding. Het idee komt van binnenhuisarchitect Christelle Fosseprez. Zij veranderde het geweer van schouder, ging aan de slag in de horeca en volgde 's avonds koksschool. Henri & Agnes is een ode aan de grootouders, die over een weelderige moestuin beschikten. Het decor, van Frédéric Nicolay, is opgebouwd uit ongeschaafde planken. Op de onwennige tafeltjes, waaraan je ver van elkaar zit, en op de grote gastentafel staan potten met bestek. Voor het eten moet je aan de toog zijn. De formule is eenvoudig: er is soep, een dagschotel en een bord met vergeten biologische groenten, waarbij je een geitenkaasje, een bolletje burrata, een op lage temperatuur gegaard eitje, vlees of vis van de dag kiest. Alles is vers en op een simpele manier bereid. Bij Henri & Agnes krijg je niet de zoveelste smakeloze groenteschotel, maar eet je naast gezond ook lekker. De jonge vrouwen achter de toog gaan met toewijding te werk en brengen variatie via kleuren, texturen en smaken. Hun bereidingen zijn origineel: soep van knolselder, moes van rode biet en granaatappel, moes van aardpeer met cashewnoten, geroosterde pastinaak met honing, bloemkool met kurkuma en amandels, mousseline van appel met dikke room en gezouten karamel of pavlova.