Restaurant AUB-SVP nieuwe uitbater van café De Markten in Brussel

© Lies Engelen

Joris Lens, zaakvoerder van het duurzaam restaurant AUB-SVP, wordt de nieuwe uitbater van het café De Markten van het gelijknamige gemeenschapscentrum. Het café wordt gerenoveerd en heropent in de zomer opnieuw de deuren.

De oproep voor een nieuwe concessiehouder eindigde op 15 februari 2017. Een tiental kandidaten schreven zich in en daarvan kreeg AUB-SVP het hoogst aantal punten. Voor uitbater Joris Lens is dit een unieke kans, nadat de huidige locatie in de Schildknaapstraat te klein werd.

“We krijgen nu het beste terras van Brussel. Of je het er goed of slecht doet, er zit altijd volk en wij kunnen er nu onze droom waarmaken”, vertelt Lens. “De Markten is een ontmoetingsplek en dat wil ik ook behouden. Het moet een volksplaats blijven waar iedereen kan komen. Om een pintje te drinken, maar ook om lekker te eten.”

Daarin wil AUB-SVP de lijn doortrekken van het bestaande duurzaam restaurant en zal het blijven inzetten op lokale gezonde voeding en streekbieren. Als architect van opleiding is het voor Lens nu ook een pluspunt dat het café van De Markten vernieuwd wordt. “Binnenin voelde het wat aan als een refter en nu kunnen we er iets gezellig van maken. Dan is het een buitenkans dat we ook het interieur nog mogen sturen in de richting die we willen”, aldus Lens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content