Zoete-aardappelsalade met limoenvinaigrette en feta

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 1 bakje bietenscheuten
  • Voor de vinaigrette:
  • rasp van 1 limoen
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • zeezout
Bereiding
  1. Vermeng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer de plakjes 1 minuut in kokend gezouten water. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan beide kanten goudbruin. Laat de plakjes nogmaals uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de zoete aardappel over vier borden en giet er de vinaigrette over. Verkruimel de feta over de aardappelen en werk af met de scheuten.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content