Curry van zoete aardappel met kokos en broccoli

© Getty

Geen fan van koriander, gebruik dan spinazie, basilicum of peterselie. Deze curry van zoete aardappel is heerlijk met wat tahini erover.

Voor 2 tot 4 porties
  • 2 flinke stronken broccoli, in roosjes
  • 2 grote zoete aardappels, geschild, in blokjes van 2,5 cm
  • 2-3 el kokosolie
  • 1 hand korianderblaadjes
  • 1-2 el kokosboter
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • sap van 2 limoenen
  • 1 kl chilivlokken
  • 1/4 kl zeezout
  • cayennepeper
  • tahini
Bereiding
  1. Stoom of blancheer de broccoliroosjes maximaal 10 minuten. Zorg ervoor dat de broccoli felgroen en knapperig blijft.
  2. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Schep de blokjes zoete aardappel om met 1 eetlepel van de kokosolie, een paar snuifjes zeezout en wat cayennpeper. Zet 30-40 minuten in de oven tot een vork eenvoudig in de blokjes glijdt.
  3. Zijn de broccoli en zoete aardappel gaar, schep dan de rest van de ingrediƫnten erdoor. De avocado wordt zacht en verandert in een romige dressing.
  4. Breng op smaak met zout, limoen en chilivlokken. Dien de curry van zoete aardappel op in grote kommen of diepe borden, eventueel met een scheut tahini erover.
Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (uitgeverij Becht)
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content