Zo maak je een gezondere en smeuïge variant van rijstpap

4486511 © Rijstpap

Rijstpap eten we liefst met gouden lepeltjes en zonder schuldgevoel. Dankzij dit recept smullen we zonder onze buikriem te laten vieren.

Rijstpap eten we liefst met gouden lepeltjes en zonder schuldgevoel. Dankzij dit recept smullen we zonder onze buikriem te laten vieren.

Dit heerlijke dessert is ideaal voor dagen waarop we snakken naar iets zoets, maar niets te ongezond willen binnenspelen. Het is het perfecte comfort food.

Ingrediënten

  • 1/2 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel agave- of esdoornsiroop
  • 200 gram bruine of witte gekookte rijst
  • 1 vanillestok
  • een snuifje saffraan of kaneel

Bereiding

1. Giet de kokosmelk in een kleine pot op een medium vuur en breng lichtjes aan de kook.

2. Voeg de siroop naar keuze toe en roer met een houten lepel.

3. Giet de rijst erbij en blijf roeren.

4. Voeg de inhoud van de vanillestok en een snuifje kaneel of saffraan toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het mengsel 5 minuten sudderen tot het dikker wordt

6. Klaar! En dan nu genieten van dit smeuïge gerecht.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content