Zeetongrolletjes met geblancheerde prei en blanke botersaus

De zeetong wordt gepocheerd en de saus wordt bereid op basis van visfumet en witte wijn. Al dit heerlijks ligt in een mum van tijd op je bord.

De zeetong wordt gepocheerd en de saus wordt bereid op basis van visfumet en witte wijn. Al dit heerlijks ligt in een mum van tijd op je bord.

Voor 4 personen

  • 1 prei
  • 12 zeetongfilets (in totaal ongeveer 600 g)
  • peper en zout
  • bieslook

Voor de saus:

  • 4 dl visfumet
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 2 dl room
  • koude boter
  • peper en zout

Bereiding

1. Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de witte wijn en sjalot inkoken met twee derde. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop op met koude boter en kruid met peper en zout. Zeef de saus ten slotte en houd warm.

2. Maak de prei schoon en snijd het preiwit in fijne julienne. Blancheer deze 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en enigszins afkoelen.

3. Leg de zeetongfilets mooi open op aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er in het midden de geblancheerde julienne van prei over.

4. Rol de zeetongfilets op en draai de aluminiumfolie dicht zoals bonbons; zo krijg je mooie ronde rolletjes. Pocheer de rolletjes 4 min. in kokend water, laat nadien uitlekken en verwijder de aluminiumfolie.

5. Schik de zeetongrolletjes op 4 borden. Nappeer met de blanke botersaus en werk af met bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content