Voor 4:

3 koffiekopjes groene linzen

4 dl lichte kippenbouillon

kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier)

peper en zout

100 g gerookte spekreepjes

2 dl olijfolie

5 el sojasaus

4 zeeduivelfilets van 125 g elk

boter

300 g champignons

bieslook

Bereidingswijze:

Spoel de linzen onder koud stromend water en zet op het vuur met de kippenbouillon. Voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur gaarkoken. Giet de linzen nadien af, kruid met peper en zout, en hou apart.

Bak de spekreepjes in een droge pan krokant. Giet nadien het vet weg. Meng de olijfolie met de sojasaus en het spek, kruid met peper. Bak de zeeduivel aan alle kanten aan in boter. Kruid met peper en zout en bak nog 12 min. in de oven op 220°C.

Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en bak ze net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Meng de linzen met de spekvinaigrette en verdeel over 4 borden.

Leg er de gebakken zeeduivelfilets op en werk af met de champignons en het bieslook.

Voor 4:3 koffiekopjes groene linzen4 dl lichte kippenbouillonkruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier)peper en zout100 g gerookte spekreepjes2 dl olijfolie5 el sojasaus4 zeeduivelfilets van 125 g elkboter300 g champignonsbieslookBereidingswijze:Spoel de linzen onder koud stromend water en zet op het vuur met de kippenbouillon. Voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur gaarkoken. Giet de linzen nadien af, kruid met peper en zout, en hou apart. Bak de spekreepjes in een droge pan krokant. Giet nadien het vet weg. Meng de olijfolie met de sojasaus en het spek, kruid met peper. Bak de zeeduivel aan alle kanten aan in boter. Kruid met peper en zout en bak nog 12 min. in de oven op 220°C. Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en bak ze net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Meng de linzen met de spekvinaigrette en verdeel over 4 borden. Leg er de gebakken zeeduivelfilets op en werk af met de champignons en het bieslook.