Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 zeer rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 sneetjes rauwe ham
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes basilicum
  • 4 vellen brikdeeg
  • 4 ontschubde en schoongemaakte zeebarbelen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Haal de kroontjes van de tomaten en blancheer de tomaten. Laat uitlekken en verfris onder de koude kraan. Pel en ontpit de tomaten. Hak het vruchtvlees grof.
  3. Leg de rode paprika in de oven en bak tot de schil helemaal zwartgeblakerd is. Laat afkoelen, pel en ontpit de paprika. Hak het vruchtvlees grof.
  4. Pel de uien en snij fijn. Hak de rauwe ham fijn.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kleine stoofpan. Fruit eerst de uien en voeg dan de tomaten, de rode paprika en de rauwe ham toe. Kruid met peper en zout, dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes stoven; roer regelmatig om.
  6. Pluk intussen de blaadjes van het basilicum en spreid de vellen brikdeeg uit op een werkvlak.
  7. Leg een zeebarbeel op elk vel brikdeeg. Spreid een lepel tomatensaus uit over elke vis en schik er enkele basilicumblaadjes op. Vouw het brikdeeg rond de vis en bind dicht met keukengaren.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antiaanbakpan. Leg er de zeebarbelen in en bak 5 minuten aan elke kant op matig vuur. Serveer meteen met de rest van de tomatensaus.