Voor 4:

10 knoflooktenen

2 dl olijfolie

1 kg spinazie

boter

2 dl room

peper en zout

versgeraspte nootmuskaat

gebakken worsten

aardappelpuree of frieten

Maak eerst de gekonfijte knoflook: maak de knoflooktenen schoon, doe ze in een kleine pan met de olijfolie. Warm zacht op, maar laat niet koken. Laat 40 min. zacht pruttelen, zodat de knoflook konfijt maar niet plat kookt. Laat uitlekken en zet apart.

Maak de spinazie schoon. Smelt boter, voeg de spinazie toe en bak op zacht vuur gaar. Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg pas op het einde de look toe, schep om.

Serveer met gebakken worsten en aardappelpuree of frieten.

Voor 4: 10 knoflooktenen2 dl olijfolie1 kg spinazieboter2 dl roompeper en zoutversgeraspte nootmuskaatgebakken worstenaardappelpuree of frietenMaak eerst de gekonfijte knoflook: maak de knoflooktenen schoon, doe ze in een kleine pan met de olijfolie. Warm zacht op, maar laat niet koken. Laat 40 min. zacht pruttelen, zodat de knoflook konfijt maar niet plat kookt. Laat uitlekken en zet apart.Maak de spinazie schoon. Smelt boter, voeg de spinazie toe en bak op zacht vuur gaar. Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg pas op het einde de look toe, schep om. Serveer met gebakken worsten en aardappelpuree of frieten.