Voor 4 pers
2 wilde eenden
4 nectarines
200 g suiker
lavendel
Saus
Wildfond
1 ui
wortelen
tijm
laurier
bruine suiker
rode wijn
rode bessengelei
sojasaus
engelse saus (worcestershire saus)
Bak de eend of eendenborsten rozig mooi roze.
Rasp de bloemige aardappelen en bak er een ronde koek van in een platte pan met maïsolie.
Voor de saus stoof je de fijngesnipperde ui, wortel in boter, doe er tijm en laurier bij, 1 1/2 eetlepel bruine suiker, rode bessengelei en laat alles karameliseren. Blus met rode wijn, fond, lavendel, een weinig engelse saus, enkele druppels sojasaus. Deze saus mag enkele uren staan pruttelen.
Snij de nectarines in 4 stukken en bak ze in boter, samen met wat lavendel en suiker.
Snij het vlees in plakken, schik ze op een warm bord samen met de nectarines, de rösti en de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier