Wentelteefjes (verloren of gewonnen brood)
09-06-2011, 17:04
Bijgewerkt op: 15-03-2024, 17:03
Voor 4 personen
- 8 sneetjes oud brood (wit of bruin)
- 2 losgeklopte eieren
- rasp van een bio-citroenschil
- 1/2 vanillestok, leeggeschraapt
- kaneel
- 40 g suiker
- 3 à 4 dl koude melk
- 100 g boter
Bereiding
- Een mengsel maken van losgeklopte eieren, raspsel van de schil van een onbespoten citroen, vanillemerg of kaneel, suiker en melk.
- Het brood, met of zonder korst, door en door laten weken in het mengsel, zodat het volledig met vloeistof is doordrenkt (pas op, de sneetjes mogen niet uit elkaar vallen).
- Het brood aan beide zijden in hete boter lichtbruin bakken. De wentelteefjes op borden leggen en bestrooien met suiker en kaneel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier