Waterkerssoep met aardappel en pancetta

© StockFood

Voor 4

1 dikke kruimige aardappel,

1,5 l kippenbouillon,

1 flink bosje waterkers,

10 cl volle vloeibare room,

8 dunne sneetjes pancetta, versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

1. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.

2. Breng de bouillon aan de kook, leg er de stukjes aardappel in en kook ze in 10 minuten gaar.

3. Verwijder de steeltjes van de waterkers net onder de aanzet van de blaadjes en leg die bij de aardappel. Laat 3 minuten meekoken.

4. Schep alles met een schuimspaan uit de pan in de blender. Voeg de room en de helft van de bouillon toe en mix glad. Voeg indien nodig nog wat meer bouillon toe en breng op het einde op smaak met peper en zout.

5. Rooster de sneden pancetta in een pan zonder vetstof.

6. Schep de nog hete soep in kommetjes en garneer met de pancetta. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content