Voor de zoete zomeravond: nectarines met romige mascarpone en koekjescrunch

Styling Elisabeth Thys © Tabas

Je picknick loopt ten einde, maar iedereen snakt nog naar een zoete afsluiter. Door snel wat mascarpone en zomerfruit te combineren met een gekruimeld koekje, krijg je het perfecte zomertoetje.

Een makkelijke en zomerse versie van de winterse crumble.

5 rijpe nectarines
1 citroen
250 g mascarpone
4 el vanillesuiker
1 mespunt kardemom
Sap van 1/2 citroen
Handvol frambozen
Handvol blaadjes basilicum
Ca. 300 g spritskoekjes

1. Haal de pitten uit de nectarines en snijd het vruchtvlees in stukken.

2. Doe de frambozen in een kom en plet ze. Roer er 1 el vanillesuiker en het citroensap door.

3. Roer het frambozenmengsel door de nectarines. Laat minstens een kwartier trekken.

4. Roer de mascarpone los met een garde. Doe er eventueel enkele druppels water bij om het romiger te maken. Roer er de overige vanillesuiker en kardemom doorheen.

5. Verkruimel de koekjes tot net geen zanderige structuur.

6. Smeer de mascarpone over de bodem van een schaal. Schep er het fruitmengsel overheen. Werk af met basilicum en de geplette koekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content