Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 800 g vers eekhoorntjesbrood
  • 1 grote ui
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 20 g boter
  • 1 el hazelnotenolie
  • 6 vol-au-ventgebakjes
  • 10 cl vermout of Noilly Prat
  • 10 cl room
  • 1/2 bosje bieslook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel het eekhoorntjesbrood indien nodig en snij de grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de ui en de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Fruit de ui, de sjalotten en de knoflook 5 minuten in een grote braadpan met de boter en de hazelnotenolie. Voeg het eekhoorntjesbrood toe, kruid met peper en zout. Bak 10 à 15 minuten tot het eekhoorntjesbrood zijn vocht heeft afgegeven.
  3. Zet de vol-au-ventgebakjes op de bakplaat en bak 10 à 12 minuten in de oven tot ze dampend heet zijn.
  4. Blus het eekhoorntjesbrood met de vermout en giet er de room bij om de saus te binden. Laat 1 minuut inkoken. Snipper de bieslook.
  5. Vul de vol-auventgebakjes op met het romige eekhoorntjesbrood en werk af met de gesnipperde bieslook.
Voor 6 personen