Vitello met Tunesische smaken

8618489

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 g kalfsfilet (uit de rug)
  • 20 honing-tomaatjes
  • 100 g granaatappelpitten
  • 100 g geitenkaas
  • 4 brickblaadjes
  • 1 blikje tonijn
  • 1 klein potje Griekse yoghurt
  • blaadjes waterkers (voor versiering)
  • limoensap
  • olijfolie
  • peper en zout
  • eigeel

Bereiding

  1. Gaar het kalfsvlees in de oven voor 30 minuten aan 180°C tot hij rosé is en snijd daarna in fijne plakjes.
  2. Snijd de honingtomaatjes in twee en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
  3. Gril ze daarna op de platte zijde.
  4. Snijd de brickblaadjes in twee, leg er een stukje geitenkaas in, plak ze toe met een beetje eigeel en rol ze op.
  5. Bak ze daarna met olijfolie in de oven voor 10 à 12 minuten op 180°C tot ze bruin zijn.
  6. Laat de tonijn uitlekken.
  7. Mix in de blender met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
  8. Leg het kalfsvlees op het bord, plaats de tonijn in toetjes op het bord, versier met de tomaatjes, granaatappelpitjes en waterkers en schik de brickkoekjes op het bord.
  9. Besprenkel met wat olijfolie en peper van de molen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content