Vistajine met aardperen
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
- 1 kg vis, eerst in schijven en vervolgens in stukken gesneden (kabeljauw, griet, zeebaars enz.)
- 1/2 kg geschilde aardperen (topinamboer of Jeruzalemartisjok)
- 1/2 kg wortels
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 lepel boter
- 1 citroen
- 2 eetlepels room
- 3 takjes basilicum
- 1 bundel platte peterselie
- 2 mespuntjes gemberpoeder (of een koffielepel geraspte verse gember)
- 2 mespuntjes witte peper
- 1 mespuntje gemalen anijszaad
- zout
Bereiding
- Bestrijk de binnenkant van de ovenschotel met olie. Leg de schoongemaakte vis op de bodem. Voeg de geschilde en in stukken gesneden aardperen en wortelen toe.
- Doe de boter in de pot en kruid met gehakte blaadjes basilicum, gember, witte peper en anijs. De pot afdekken en 20 minuten tot een half uur in een voorverwarmde oven zetten.
- Halverwege de gaartijd besprenkelen met een weinig water. Voor het opdienen de vistajine met citroensap besprenkelen en met gehakte peterselie bestrooien.
- Het kookvocht kun je opvangen en in een warmwaterbad opkloppen met twee eetlepels room. De saus over de vis gieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier