Ingrediënten

  • 12 verse, goed rijpe vijgen
  • 240 gram (buffel)mozzarella
  • 2 tot 3 takjes basilicum
  • zeezout
  • peper uit de molen
  • extra vierge olijfolie (fruitig)
  • sap van 1 citroen

Was de vijgen en snij de steeltjes en bodem ervan af. Snij ze vervolgens in stukjes. Was de takjes basilicum. Droog ze en maak de blaadjes los. Snij de mozzarella in kleine stukjes. Leg de vijgen en de mozzarella op de borden. Verdeel de blaadjes basilicum erover en kruid naar smaak met zout en peper. Meng het citroensap met driemaal zijn volume extra vierge olijfolie tot een emulsie en giet dit mengsel over de borden.

Was de vijgen en snij de steeltjes en bodem ervan af. Snij ze vervolgens in stukjes. Was de takjes basilicum. Droog ze en maak de blaadjes los. Snij de mozzarella in kleine stukjes. Leg de vijgen en de mozzarella op de borden. Verdeel de blaadjes basilicum erover en kruid naar smaak met zout en peper. Meng het citroensap met driemaal zijn volume extra vierge olijfolie tot een emulsie en giet dit mengsel over de borden.