Sobanoedels met cannelloni van aubergine en tofoe
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Vierkante sobanoedels met cannelloni van aubergine en tofoe, salsa met tomaat, pijpui en shiitakes.
Voor 4 personen
- 300 g sobanoedels
- 1 blok tofoe (hard)
- 120 g shiitakes
- 1 stukje gember
- 1 rode chilipeper
- 2 dl olijfolie
- 1 grote aubergine
- 20 g gemalen parmezaankaas
- 1 takje ontristte tijm
- 2 tomaten
- 1 pijpui
- 2 dl tomatensap
- basilicum
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 dl sesamolie
- 0,5 dl sushi-azijn
- 1 dl sojasaus
Bereiding
- De cannelloni van aubergine bereiden. Snij de aubergine in plakken van 0,5 cm. Strooi er zout over, om vocht te onttrekken. Laat het zout 10 minuten werken en spoel de plakken onder stromend water. Dep de groente droog.
- Snij het blokje tofoe in vier rechthoeken en marineer ze in een mengeling van tijm, sushi-azijn en de sesamolie. Laat 10 minuten trekken en rol de tofoe dan in de plakken aubergine. Bak de rolletjes kort aan en schik ze in een ovenvaste schaal. Bestrooi rijkelijk met parmezaan.
- Kook de sobanoedels 2,5 minuten (maximaal 1 uur voor het serveren). Verfris onder koud water.
- Bereid de tomatensalsa. Pel de tomaten, ontpit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng ze met de fijngesneden pijpui, basilicum, 1 dl sojasaus, 1 dl olijfolie en 2 dl tomatensap. Mix de gember en chilipeper met de overige olijfolie. Passeer de saus door een klein zeefje.
- Zet de cannelloni 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Warm de noedels op door er kokend water over te gieten uit de snelkoker: zo voorkom je dat ze te ver garen en gaan de sliertjes niet plakken. Warm de salsa op een klein vuurtje op.
- Schik de noedels op warme borden en de cannelloni van aubergine erbovenop. Druppel de salsa rond de noedels, afgewisseld met gember- en chiliolie. Versier met basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier