Verse pasta met pestosaus
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
Voor de pasta :
400 g (+ 50 g) bloem
4 eieren
een snuifje zout
Voor de pestosaus :
een bosje basilicum
2 teentjes knoflook
75 g pijnboompitten
50 g Pecorinokaas
50 g parmezaankaas (Reggiano)
1 kop olijfolie van eerste persing
peper
zout
Bereid de pasta. Stort de bloem in een bergje op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren boven het kuiltje en voeg het zout toe. Werk de bloem door de eieren en kneed tot je een gladde, homogene en elastische bal hebt gekregen. Laat het deeg 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Bepaal zelf de vorm van de pasta of gebruik een pastamachine.
De pestosaus bereiden. Was de basilicumblaadjes en dep ze droog. Doe ze samen met de gepelde teentjes knoflook en de pijnboompitten in een mortier en stamp alles met de vijzel tot een gladde brij. Voeg nu, beetje bij beetje, de olijfolie toe en tenslotte de twee kaassoorten. Meng alles goed door elkaar. De pesto bijkruiden met peper en zout. De pasta beetgaar koken en het water afgieten. De deegwaren verdelen over vier borden en opdienen met een flinke lepel pestosaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier