Voor 4 porties

4 dikke sneden oud brood. Dit kan ook stokbrood zijn als je door Frankrijk reist.

2 dl melk

2 eieren

1 kg stoofappels

1 el suiker

4 el zure room

Boter om te bakken

Bereidingswijze

1. Maak eerst appelboter: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Stoof de appelstukjes in een bodempje water in een kookpot. Laat de appelmoes 1,5 uur zachtjes inkoken totdat de moes er gekaramelliseerd uitziet. Roer af en toe om.

2. Kluts de eieren in een diep bord. Voeg er de melk aan toe. Dompel de sneden brood in het eibeslag en bak elk sneetje aan weerskanten bruin in boter in een braadpan. Serveer met een lepel zure room en appelboter.

Voor 4 porties4 dikke sneden oud brood. Dit kan ook stokbrood zijn als je door Frankrijk reist.2 dl melk2 eieren1 kg stoofappels1 el suiker4 el zure roomBoter om te bakkenBereidingswijze1. Maak eerst appelboter: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Stoof de appelstukjes in een bodempje water in een kookpot. Laat de appelmoes 1,5 uur zachtjes inkoken totdat de moes er gekaramelliseerd uitziet. Roer af en toe om.2. Kluts de eieren in een diep bord. Voeg er de melk aan toe. Dompel de sneden brood in het eibeslag en bak elk sneetje aan weerskanten bruin in boter in een braadpan. Serveer met een lepel zure room en appelboter.