Ingrediënten

Voor 4 personen

500 g spruitjes, 100 g bloemige aardappelen, 1 stengel selderij, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 2 el boter, 80 cl groentebouillon, 10 cl room, 80 g versgeraspte parmezaan, 2 el amandelschilfers, 1 scheut citroensap, 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en verwijder de donkergroene buitenste blaadjes. Hou deze opzij, halveer de spruitjes. Was en schil de aardappelen en de selderij. Snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Verhit de boter in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de spruitjes, de aardappelen en de selderij toe. Bevochtig met de groentebouillon en de room. Laat 20 minuten zachtjes koken; roer af en toe.
  3. Leg kleine hoopjes geraspte parmezaan in een warme braadpan. Laat smelten en lichtjes goudbruin kleuren. Schep uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.
  4. Rooster de amandelschilfers in een droge braadpan. Haal van het vuur.
  5. Blancheer de blaadjes van de spruitjes 2 minuten in kokend gezouten water en verfris onder de koude kraan.
  6. Mix de soep fijn en kruid met het citroensap, de nootmuskaat, peper en zout. Schep in kopjes of kommetjes. Verdeel er de geblancheerde blaadjes en de geroosterde amandelschilfers over. Kruid met een draai van de pepermolen en geef er de parmezaankrokantjes bij.
Voor 4 personen500 g spruitjes, 100 g bloemige aardappelen, 1 stengel selderij, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 2 el boter, 80 cl groentebouillon, 10 cl room, 80 g versgeraspte parmezaan, 2 el amandelschilfers, 1 scheut citroensap, 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat