Ingrediënten

  • 100 g sojabrokken
  • 1/2 biogroentebouillonblokje (of 1 el poeder of pasta)
  • 1 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 100 g prei (wit en groen)
  • 1,5 el olijfolie
  • 2 el mayonaise (of veganaise)
  • 2 el ketchup
  • 1/2 tl cayennepeper peper zout

Bereiding

  1. Week de sojabrokken 15 minuten in een kop heet water met het bouillonblokje, een halve eetlepel paprikapoeder en de geperste knoflook.
  2. Snijd de prei in ultrafijne halve ringen.
  3. Laat de sojabrokken uitlekken en bak ze vervolgens in hete olijfolie tot ze goudbruin kleuren.
  4. Meng de preireepjes en sojabrokken met de mayonaise, de ketchup, de cayennepeper en de rest van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

Garneertip: wittekool-wortelsalade (op smaak gebracht met komijnzaadjes, zout, peper en azijn), knoflooksaus, gebakken maiskorrels

Broodtip: pitabroodje

Uit: Lekker Gesmeerd, Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon (een uitgave van Velt, 20 euro) Verschijnt op 14 september.