Voor 4 personen:
een varkensschoudergebraad van +/- 2 kg
300 g half gedroogde pruimen
2 flesjes Leffe
3 l natte pekel
Voor de barbecuefrieten:
ongeveer 12 grote Charlotte aardappelen of een andere stevige aardappelsoort
vleesmarinade
groenten
zout
Het schoudergebraad opkuisen en opensnijden zodanig dat je een grote lap hebt. Het vlees gedurende 1 h marineren in het bier en de kruidenpekel. Het vlees uit de marinade nemen en op tafel leggen. Een beetje farce maken met de resten van het vlees zoals voor de visfarce.
De farce opensmeren en de pruimen erop leggen. Dit geheel oprollen en omwikkelen met Breydelspek. Dit geheel mooi opbinden en afbakken op +/- 180 à 220°C. Een saus maken op basis van ui, bruine Leffe (blonde wordt te bitter), vleesjus en geglaceerde sjalotten.
Voor de frieten:
De aardappelen wassen (niet schillen) en in balkjes van 2,5 op 2,5 cm snijden. Deze marineren met de marinade en afbakken op de BBQ. Ongeveer 20 à 25 min bakken in een gesloten BBQ. Serveren naar keuze met het vlees en eventueel een groentenbrochet van courgette, kleine tomaat, sjalot, voorgekookte wortel, venkel,
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier