Tonijn met quinoa en radijsjes
22-06-2017, 11:41
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:47
Ingrediënten voor 4 personen 400 g tonijn (1 mooi kraakvers stuk) 1 limoen olijfolie peper van de molen grof zout Voor de quinoasalade
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g tonijn (1 mooi kraakvers stuk)
- 1 limoen
- olijfolie
- peper van de molen
- grof zout
Voor de quinoasalade
- 150 g quinoa
- 1 gezouten citroen, in kleine stukjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1/2 bosje peterselie gesnipperd
- 1 komkommer, in kleine stukjes
- 1 granaatappel
- sushiazijn
Voor de afwerking
- radijsjes
- 1 snackkomkommer
- sjalottenringetjes
- eetbare bloemetjes
BEREIDINGSWIJZE
Rooster de tonijn met een mooi ruitmotief in de grillpan. Snijd in plakjes, breng op smaak met wat olijfolie, versgemalen peper, grof zout en limoenraspsel.
Kook de quinoa gaar in gezouten water, spoel kort onder koud water, laat uitlekken. Meng met de brunoise van gezouten citroen, sjalot en komkommer, peterselie en granaatappelpitjes. Breng op smaak met grof zout, olijfolie, limoensap en sushiazijn. Werk de salade af met geschaafde radijsjes, komkommer, sjalotjes en eetbare bloemen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier