Tong in groentesoepje

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

8 tongfilets

600 g seizoengroenten (prei, wortel, selder, knolselder, asperges, peultjes, enz.)

60 g verse kruiden (dille, kervel, dragon, basilicum, tijm)

1/2 citroen

4 soeplepels boter

peper

zout

De tongfilets in schuine reepjes snijden van 1/2 cm (goujonnettes). De groenten schoonmaken en klein snijden. Twee liter zout water aan de kook brengen en de groenten 1/2 tot 2 minuten koken. Verfrissen onder koud water. Het gezeefde kookvocht tot de helft inkoken en kruiden met peper, zout en citroensap. Het kokend hete vocht met klontjes malse boter opkloppen. De reepjes vis kruiden en met de groenten in het soepje doen. Alles kort koken en, op het laatste moment, de gehakte kruiden toevoegen. Onmiddellijk opdienen in voorverwarmde borden. Wordt gegeten met soeplepel en visvork.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content