Nodig voor vier personen
- 400 g liefst zongerijpte tomaten
- 200 g bladerdeeg
- 2 eetlepels olijfolie
- het kruim van 1 boterham
- 6 takjes oregano
- 2 eetlepels kappertjes
- peper
- zout
Bereiding
- Verwijder de kroontjes van de tomaten, dompel de groente enkele seconden in kokend water, verwijder de huid en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Giet een flinke scheut olijfolie in een ruime pan, voeg de tomaten toe, kruid met zout en gaar de stukken op groot vuur.
- Zet een ovenplaat in de koelkast. Verwarm de oven tot 220° C. Verkruimel het brood. Voeg het broodkruim en afgeritste oregano van twee takjes, en peper bij de tomaten. Roer alles door elkaar en bewaar de bereiding.
- Rol het bladerdeeg flinterdun uit en snijd vier cirkels uit met een diameter van 15 cm. Leg het deeg op de gekoelde bakplaat en prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Zet het deeg 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Neem de plaat uit de oven en strijk op iedere deegbodem een laag tomaten uit. Bestrooi met kappertjes en zet de plaat met het deeg nog 8 minuten in de oven.
- Versier de tomatentaart met takjes oregano en dien onmiddellijk op. De kappertjes kun je vervangen door kleine, zwarte olijfjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier