Tomatenmousse met groene peper en bieslook
Voor 4:
Voor 4:
3 grote rijpe tomaten
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 tl geconcentreerde tomatenpuree
2dl slagroom
1 el groene peperkorrels (licht gekneusd)
Snij de tomaten aan de bovenkant kruisgewijs in en dompel ze een halve minuut in kokend water. Giet meteen af en laat schrikken onder koud stromend water. Het vel komt nu gemakkelijk los. Pel ze, snij in vieren, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees grof.
Doe de tomaten met de suiker en het zout in een pan en stoof op laag vuur tot al het vocht is verdampt. Laat afkoelen. Voeg de tomatenpuree toe en duw door een fijne zeef.
Klop de room half stijf en roer onder de tomaten, gevolgd door de groene peperkorrels. Laat opstijven in de ijskast.
Serveer in quenelles (zie foto) op crostini.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier