Tomatenbeignets met tomatenconfituur en limoen
Voor 4:
Voor 4:
4 middelgrote rijpe tomaten
peper en zout
2 limoenen
Voor het beslag:
150 g gezeefde bloem
2 dl lauwwarm water
een snuif zout
2 el olijfolie
2 eiwitten
Voor de tomatenconfituur:
300 g tomatenpulp (gepelde, ontpitte en grof gesneden tomaten)
150 g suiker
1 opengesneden vanillepeul
1 dl water
Maak eerst de tomatenconfituur: Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen en indikken. Haal voor het gebruik de vanillepeul eruit.
Meng voor het beignetbeslag bloem, water, zout en olijfolie en kneed tot een homogeen deeg. Laat gedurende 1 uur rusten. Klop net voor het gebruik de eiwitten stijf en spatel onder het deeg, tot een homogeen beslag.
Snij de tomaten in plakken van 1 cm. Kruid licht met peper en zout en dompel in het beignetbeslag. Bak goudbruin en krokant in hete frituurolie van 190ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tomatenconfituur en verse limoenpartjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier