Tomaat-pompoensoep met balletjes

Tomaat-pompoensoep met balletjes
© Getty

Deze tomaat-pompoensoep met witloof en balletjes is een lekkere soep voor alle seizoenen. Ga je voor een zomerse smaak, voeg dan wat vers basilicum toe.

Voor 8 personen
  • 1 kg witloof
  • 1 kg pompoen
  • 1 grote ui
  • 500 g tomatenpuree
  • kippenfond of bouillonblokjes
  • 600 g gehakt
  • broodkruim
  • boter

Bereiding

  1. Snijd de ui in grove stukken en stoof aan met wat boter. Doe er grof versneden witloof bij en stukken geschilde pompoen. Voeg de tomatenpuree toe.
  2. Zet alles onder kippenfond of water met de nodige bouillonblokjes. Laat de soep koken tot alle ingrediënten zacht zijn. Mix.
  3. Meng het gehakt met broodkruim en breng het vlees op smaak met peper en zout. Rol balletjes, kook ze in gezouten water, giet het kookwater weg en doe de balletjes in de tomaat-pompoensoep.

Tip: Vers basilicum geeft de tomaat-pompoensoep een zomerse smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content