Tomaat-paprikasoep

Tomaat-paprikasoep
© Getty

Heerlijk voor een zondagavond of om op te warmen tussendoor. Op het weken van de cashewnoten na, maak je deze gezonde tomaat-paprikasoep immers makkelijk en snel klaar en ze verbaast toch.

Tomaat-paprikasoep voor 4 personen

3 el cashewnoten

2 paprika’s

5 verse tomaten

1 el olijfolie

5 gedroogde tomaten

1 teentje look

4 dadels

1 sinaasappel, geschild

peper, zout

kiemen van prei en rode radijs

1 el sesamzaad

Bereiding
  1. Laat de cashewnoten een nacht weken.
  2. Snij de paprika’s en de verse tomaten in stukken, doe in de blender. Voeg olijfolie, gedroogde tomaten, look, geweekte cashewnoten, ontpitte dadels en sinaasappel toe.
  3. Mix tot een gladde soep. Voeg indien nodig water toe, kruid met peper en zout.
  4. Schenk de soep in kommetjes. Werk af met de kiemen en sesamzaadjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content