Tiramisu met speculaas
14-02-2013, 16:13
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:36
Een heerlijke variant op de klassieke Italiaanse tiramisu. Met speculaas van bij ons.
Een heerlijke variant op de klassieke Italiaanse tiramisu. Met speculaas van bij ons.
Voor zes personen
- 25 tot 30 speculaaskoekjes (ong. 180 g)
- 2 tot 3 koppen espressokoffie
- 2 tot 3 el amaretto of bruine rum
- 6 soeplepels cacaopoeder
- 500 g mascarpone
- 3 eiwitten
- 4 eigelen
- 150 g fijne kristalsuiker
Bereiding
- Maak de mascarpone luchtig met een spatel. Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze er voorzichtig onder. Klop de eigelen met de suiker tot een schuimende massa. Spatel door het mascarponemengsel tot je een glad geheel bekomt. Giet een fijne laag over de bodem van een schotel.
- Dop de speculaaskoekjes in de koffie met de likeur, maar zorg ervoor dat de koekjes krokant blijven. Doe een laag mascarponeroom over de koekjes. Herhaal deze werkwijze drie tot vier keer.
- Plaats de tiramisu dan in 4 uur lang in de koelkast. Bestuif vlak voor het opdienen lichtjes met cacaopoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier