Thaise rijstnoedelsalade met krokante groenten en tofuballetjes

Salade van sobanoedels met gembervinaigrette en gekarameliseerde scampi's
© Getty
Voor 4 personen
  • 5 cm gember
  • 1 bosje lente-uien
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl suiker
  • 1 el sojasaus
  • 250 g tofu
  • 50 g vers broodkruim
  • 1 ei
  • plantaardige olie, om te bakken
  • 125 g dunne rijstnoedels
  • 125 g groenten voor koolsla
  • 1 bosje koriander, fijn gehakt
  • geroosterde pinda’s
Voor de dressing
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el sojasaus
  • 2 tl sambal oelek
  • sap van 1 limoen
Bereiding
  1. Schil de gember en hak fijn. Hak de lente-ui, het citroengras en de koriander grof. Pel de knoflook. Doe dit alles in een keukenrobot en hak fijn. Voeg de suiker, sojasaus, de uitgelekte en drooggedepte tofu, broodkruim en ei toe. Mix tot het geheel net gemengd is en rol er kleine balletjes van. Bak deze 1 à 2 min. aan elke kant in olie.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Kook de rijstnoedels 5 min. in kokend water, giet af, meng met de groenten, koriander en dressing. Schep goed om. Verdeel de rijstnoedelsalade en tofuballetjes over 4 borden. Werk af met grof gehakte pinda’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content