Terrine van kip, spinazie en walnoten

paté kip
© Getty

Voor 1 terrine (10 personen)
  • 350 g kipfilet
  • 2 eiwitten
  • 2,5 dl room
  • 150 kruim van witbrood
  • cayennepeper
  • zout
  • 600 g verse spinazie
  • 1 el fijngehakte kervel
  • 1 el fijngehakt
  • bieslook
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 4 el walnoten
  • maïskiemolie
Voor de saus
  • 1 zoete appel
  • 1 el honing
  • 2,5 dl olijfolie
  • peper
  • zout
Voor de salade
  • gemengde sla naar keuze
  • 2 rapen
  • 3 el walnoten
  • fijngehakt bieslook
Bereiding
  1. Snij de kipfilets in stukken. Hak fijn in de keukenrobot, samen met 1 eiwit, de helft van de room en de helft van het broodkruim. Kruid met peper en zout en zet koud.
  2. Spoel de spinazie en stoof in een droge pan. Wring er zoveel mogelijk vocht uit en hak fijn samen met de kervel, bieslook, dragon, de noten, de rest van de eiwitten, de room en het broodkruim. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrijk een terrinevorm, bij voorkeur met antiaanbaklaag, met olie. Doe er eerst de kip in en leg daarop het spinaziemengsel. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur au bain-marie in een oven van 160°C. Laat ten minste 12 uur afkoelen.
  4. Mix voor de saus de fijngesneden appel met de honing en een scheut olie. Voeg tijdens het mixen geleidelijk aan meer olie toe. Kruid met peper en zout en laat 1 uur rusten in de ijskast. Maak de sla schoon, snij de rapen in grove repen.
  5. Zet de terrine in heet water. Stort uit en snij in plakken van 2 tot 3 centimeter dik. Serveer met sla, raap, noten en fijngehakt bieslook. Lepel de saus over en rond de salade.

Kooktijd: 90′ + 12 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content