Tarte tatin met tomaatjes

6438125 © Maak je de tomatentaartjes nog kleiner, bijvoorbeeld in een muffinplaat van twaalf stuks, dan heb je heerlijke borrelhapjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 20 kerstomaatjes, in verschillende kleuren 1 vel bladerdeeg 1 el boter + extra om in te vetten 1 teen knoflook tijm 2-4 el balsamicoazijn zout en peper Ter garnering:

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 20 kerstomaatjes, in verschillende kleuren
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el boter + extra om in te vetten
  • 1 teen knoflook
  • tijm
  • 2-4 el balsamicoazijn
  • zout en peper

Ter garnering:

  • 1 picodonkaasje of ander klein geitenkaasje
  • cress of kruiden
  • extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180°C. Steek 4 rondjes uit het bladerdeeg met een steker die net iets groter is dan de bakvormpjes die je gebruikt. Halveer de tomaatjes. Verhit de boter in een pan. Rasp of pers de knoflook boven de boter en voeg de tomaatjes, tijm en balsamicoazijn toe. Laat zachtjes sudderen tot de balsamico-azijn stroperig is, breng op smaak met zout en peper. Schep het tomatenmengsel in 4 ingevette vormpjes, dek af met het bladerdeeg, bak 10 tot 12 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin en knapperig is. Haal de taartjes uit de oven en stort ze op het bord.

Garneer met verse cress of kruiden en druppel er wat olijfolie omheen. Schaaf er wat van het kaasje over.

Uit:Leafs – Vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin, teksten Carola de Kanter, fotografie Mitchell van Voorbergen, Uitgeverij Good Cook, 29,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content