Tarte tatin met oventomaten en sardines

© Getty

Deze tarte tatin met oventomaten en sardines volstaat voor 4 tot 6 personen; afhankelijk van de portie. De taart kan ook dienen als voorgerecht.

Nodig

  • 250g bladerdeeg
  • 12 filets van verse sardines
  • 1 kg tomaten
  • olijfolie
  • boter
  • rozemarijn
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Snij de tomaten doormidden, leg op een ovenplaat met de bolle kant naar onderen, kruid met zout, wat rozemarijn en besprenkel met een weinig olijfolie. Plaats ruim 20 minuten in een oven van 60°C.
  2. Maak de filets van de sardines vrij van graten, droog met keukenpapier en leg met de huidkant naar beneden in een met olijfolie ingesmeerde vorm.
  3. Zijn de oventomaten erg vochtig, verwijder dan het sap en de zaden. Leg de tomaten met de bolle kant naar onderen in de vorm, dek af met een lap uitgerold deeg.
  4. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en zet de vorm 25 minuten in een oven van 200°C. Haal de vorm uit de oven wanneer het deeg gaar en goudbruin is.
  5. Laat vijf minuten rusten, dek de vorm af met een bord en draai alles in één keer om. Kruid de tarte tatin bij met zout, versgemalen peper en olijfolie naar smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content