Tartaar van avocado, mango en krab

21/11/18 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:13

Een recept van chef-kok Yoth Ondara van Crab Club in Brussel.

Tartaar van avocado, mango en krab

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Voor 4 hoofdgerechten of 6 voorgerechten

  • 5 rijpe avocado's (Hass)
  • 1 mango (Alphonso)
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • Het sap van een onbehandelde citroen
  • Een beetje fijn geraspte citroenschil
  • 6 eetlepels fruitige olijfolie
  • Fleur de sel
  • Peper (Sarawak of Kerala)
  • 3 grote schoongemaakte, gekookte noordzeekrabben (mannetjes, houd de scharen opzij voor het dresseren)
  • Blaadjes en bloemen van Oost-Indische kers (pepertoets)
  • Zeewater en zeewier (kombu)

Bereidingswijze

Schil en ontpit de avocado's en de mango. Lepel de tomaten leeg. Snijd alles in een brunoise van een halve centimeter. Snijd de lente-uitjes in schuine plakjes.

Meng alles, voeg olie, citroensap, peper en zout toe. Proef en breng op smaak. Bewaar koel.

Kook de noordzeekrabben ongeveer 15 minuten in een court-bouillon met het zeewater en het zeewier. Laat afkoelen en haal het vlees uit de poten en het lijf (houd de scharen opzij).

Schik de tartaar in een vormpje (diameter 8 cm), druk zachtjes aan en voeg het krabvlees toe. Leg er de vooraf verwijderde schaar op. Werk af met de blaadjes en bloemen van de Oost-Indische kers en een draai aan de pepermolen.

Rasp wat zeste van een citroen over het bord.

Lees meer over:

Onze partners