Tarbot met sinaasappelboter, knolselderpuree en kokosmelk
08-12-2015, 15:12
Bijgewerkt op: 30-10-2023, 12:54
Tarbot is een stevige, vaste vis die je op veel manieren kunt bereiden. Lekker en feestelijk, zoals deze tarbot met sinaasappelboter, knolselderpuree en kokosmelk.
Voor 4 personen
- 1 onbehandelde sinaasappel
- 400 g knolselderiepuree (mix hiervoor gestoomde knolselder)
- 1 dl kokosmelk
- 8 sprietjes bieslook
- 4 tarbotfilets
- 1 el olijfolie
- 150 g boter
Bereiding
- Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.
- Warm de knolselderpuree* op. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een fijne zeef. Meng er de kokosmelk door en houd opzij.
- Spoel de bieslook, zwier droog, snipper de helft fijn en bewaar de andere helft voor de afwerking.
- Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in een antiaanbakpan met de olijfolie.
- Zet een metalen ring in het midden van de borden. Vul op met de knolselderpuree en schik er de tarbot op. Houd warm.
- Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat op hoog vuur inkoken met de helft.
- Klop er de in blokjes gesneden boter door met een ballongarde.
- Kruid met peper. Lepel de sinaasappelboter rond de knolseldpuree.
- Strooi de gesnipperde bieslook en fleur de sel over de tarbot. Werk af met de sprietjes bieslook en de geblancheerde reepjes sinaasappelschil.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier