Tarbot met sinaasappelboter, knolselderpuree en kokosmelk

Tarbot is een stevige, vaste vis die je op veel manieren kunt bereiden. Lekker en feestelijk, zoals deze tarbot met sinaasappelboter, knolselderpuree en kokosmelk.

Voor 4 personen
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 400 g knolselderiepuree (mix hiervoor gestoomde knolselder)
  • 1 dl kokosmelk
  • 8 sprietjes bieslook
  • 4 tarbotfilets
  • 1 el olijfolie
  • 150 g boter
Bereiding
  1. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.
  2. Warm de knolselderpuree* op. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een fijne zeef. Meng er de kokosmelk door en houd opzij.
  3. Spoel de bieslook, zwier droog, snipper de helft fijn en bewaar de andere helft voor de afwerking.
  4. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in een antiaanbakpan met de olijfolie.
  5. Zet een metalen ring in het midden van de borden. Vul op met de knolselderpuree en schik er de tarbot op. Houd warm.
  6. Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat op hoog vuur inkoken met de helft.
  7. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een ballongarde.
  8. Kruid met peper. Lepel de sinaasappelboter rond de knolseldpuree.
  9. Strooi de gesnipperde bieslook en fleur de sel over de tarbot. Werk af met de sprietjes bieslook en de geblancheerde reepjes sinaasappelschil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content