Ingrediënten

Voor 20 stuks

  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 300 ml water (of dashi voor meer smaak)
  • 300 g gare octopus
  • 1 bosje bieslook
  • gemarineerde gember (optioneel)

Om te serveren:

  • 100 ml okonomyakisaus
  • snufje aonori (algenpoeder)
  • wat katsuobushi (gedroogde tonijn)

Bereiding

  1. Klop het ei los in een kom. Voeg bloem, bakpoeder en water toe. Mix goed door tot een glad beslag. Snijd de octopus in blokjes, hak de bieslook en de gemarineerde gember fijn en meng dit door elkaar.
  2. Verwarm de takoyakiplaat (een soort poffertjespan, maar met diepere holletjes) en doe in elk holletje zoveel beslag dat het tot de rand gevuld is. Steek in elk beslagbolletje wat van de losse vulling. Als de onderkant bruin begint te worden, draai je ze een kwartslag. Voeg zo nodig wat beslag toe en herhaal dit tot je mooie ronde balletjes hebt.
  3. Haal de takoyaki van de plaat, bestrijk mat de okonomiyakisaus en bestrooi met aonori en katsuobushi.

Variatie: je kunt in plaats van octopus ook gedroogde garnalen, kaas of kip gebruiken

Het kookboek Wereldhapjes om te delen van Sophie Dupois-Gaulier ligt vanaf 1 oktober in de boekhandel en kost 24.99 euro.