Tajine van lam met boontjes

© Getty

Voor 4 personen

  • 900 g lamsschouder
  • 500 g diepgevroren witte bonen of 1 kg verse witte bonen
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 50 g pijnappelpitten
  • 10 korrels koriander
  • 1 kl komijnpoeder
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees in stukken. Schil knoflook en uien en snijd alles fijn. Pel de tomaten nadat u ze enkele ogenblikken in kokend water heeft ondergedompeld. Snijd ze in kwartjes.
  2. Verhit de olijfolie in een gietijzeren stoofpan die in de oven mag. Laat het vlees, de uien en de knoflook kleuren. Als je een tajine hebt, giet je alles erin. Voeg de tomaten, de koriander en het komijnpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper en overgiet met 20 cl water. Dek de stoofpan of de tajine af en laat alles 45 minuten in de oven sudderen.
  3. Leg de diepgevroren witte bonen 2 minuten in kokend water en verwijder hun dikke pel. Voeg de boontje samen met de pijnboompitten na 45 minuten sudderen toe aan de tajine of de stoofpan. Laat nog eens 25 minuten gaar worden.
  4. Serveer in de pan of de tajine, met brood, rijst met gedroogde vruchten en noten of couscous met boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content