Taart met spinazie en pas de bleu

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

350 gram mooie blaadjes verse spinazie

250 gram preiwit

boter

2 teentjes knoflook (eventueel verse)

250 gram Pas de Bleu

3 à 4 el pijbboompitten (facultatief)

nootmuskaat

zwarte peper

2 eieren

2 dl room

1 portie kant-en-klaar deeg (bladerdeeg…..)

Trek de nerven uit de spinaziebladeren en snijd de preiwitten in kleine rondjes. Blancheer de spinazie gedurende 30 seconden in lichtgezouten kokend water en laat nadien onmiddellijk schrikken in ijswater of onder koud stromend water. Duw er het overtollig vocht uit en hak de massa fijn met een groot mes. Smelt ondertussen wat boter in een pan en laat er de prei en de fijngehakte knoflook gedurende 5 à 6 minuten in uitzweten. Doe ze nadien in een kom, voeg er de spinazie, de in blokjes van 3 mm gesneden Pas de Bleu en de pijnboompitten aan toe en kruid met nootmuskaat en zwarte peper. Meng er de eieren onder die u eerst met de room heeft losgeklopt. Roer goed onder elkaar. Bedek een bakvorm van 3 tot 4 cm hoog eerst met bakpapier en nadien met het deeg. Giet er de vulling in en bak gedurende 30 minuten in een oven van 200°C. Laat 5 minuten rusten vooraleer de taart uit de vorm te halen.

Bereidingstijd: 45 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content