Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 schoongemaakte parelhoenders
  • peper en zout
  • 150 gram reepjes gerookt spek
  • 150 gram zilveruitjes
  • 150 gram champignons
  • boter
  • 6 dl bruine fond
  • 250 gram gekookte aardappelen
  • fijngehakte peterselie

Kruid de parelhoenders met peper en zout en bak ze gedurende 5 minuten in een oven van 180°C. Haal ze uit de oven en giet het overtollige vet af. Bak de spekreepjes, zilveruitjes en champignons apart in boter en laat ze telkens uitlekken. Doe alles bij het vlees en zet onder met bruine fond. Laat op een zacht vuurtje 5 tot 8 minuten gaarstoven. Doe er op het einde de gekookte aardappelen bij, controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie. Serveer in de pan.

Recept: Johan Lismont - Ambrozijn

Kruid de parelhoenders met peper en zout en bak ze gedurende 5 minuten in een oven van 180°C. Haal ze uit de oven en giet het overtollige vet af. Bak de spekreepjes, zilveruitjes en champignons apart in boter en laat ze telkens uitlekken. Doe alles bij het vlees en zet onder met bruine fond. Laat op een zacht vuurtje 5 tot 8 minuten gaarstoven. Doe er op het einde de gekookte aardappelen bij, controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie. Serveer in de pan. Recept: Johan Lismont - Ambrozijn