Bij dit recept serveren we een rode bourgogne Gevrey-Chambertin ’98. Deze wijn met aroma’s van zacht rood fruit en truffel is on line verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com
Voor 4 personen
3 schoongemaakte parelhoenders
peper en zout
150 g reepjes gerookt spek
150 g zilveruitjes
150 g champignons
boter
6 dl bruine fond
250 g gekookte aardappelen
fijngehakte peterselie
Bereiding
1. Kruid de parelhoenders met peper en zout en bak ze gedurende 5 minuten in een oven van 180 °C. Haal ze uit de oven en giet het overtollige vet af.
2. Bak de spekreepjes, zilveruitjes en champignons apart in boter en laat ze telkens uitlekken. Doe alles bij het vlees en zet onder met bruine fond. Laat op een zacht vuurtje 5 tot 8 minuten gaarstoven. Doe er op het einde de gekookte aardappelen bij, controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie. Serveer in de pan.
Recept: Johan Lismont – Ambrozijn
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier