Suprême van parelhoen op grootmoeders wijze

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Bij dit recept serveren we een rode bourgogne Gevrey-Chambertin ’98. Deze wijn met aroma’s van zacht rood fruit en truffel is on line verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

Voor 4 personen

3 schoongemaakte parelhoenders

peper en zout

150 g reepjes gerookt spek

150 g zilveruitjes

150 g champignons

boter

6 dl bruine fond

250 g gekookte aardappelen

fijngehakte peterselie

Bereiding

1. Kruid de parelhoenders met peper en zout en bak ze gedurende 5 minuten in een oven van 180 °C. Haal ze uit de oven en giet het overtollige vet af.

2. Bak de spekreepjes, zilveruitjes en champignons apart in boter en laat ze telkens uitlekken. Doe alles bij het vlees en zet onder met bruine fond. Laat op een zacht vuurtje 5 tot 8 minuten gaarstoven. Doe er op het einde de gekookte aardappelen bij, controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie. Serveer in de pan.

Recept: Johan Lismont – Ambrozijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content