Voor 4 personen:
250 gram prei
250 gram uien
400 gram selder
50 gram boter
200 gram stiltonkaas (of roquefort)
Â1/4 liter melk
1/8 liter witte wijn
11/4 liter bouillon
Â1/2 liter room
3 eieren
peper van de molen en zout
Was de prei, de uien en de selder. Hak de groenten in kleine stukjes. Verbrokkel de stilton of de roquefort en bewaar de verkruimelde kaas op een bord. Scheid de eidooiers van het eiwit. Houd de eidooiers bij. Smelt de boter in een grote kookpot en doe er de fijngesneden groenten bij. Gier er de melk en vervolgens de bouillon overheen. Breng het geheel aan de kook en laat gedurende 10 minuten koken. Voeg vervolgens de wijn toe en laat opnieuw 5 minuten doorkoken. Haal de kookpot van het vuur. Doe er 150 gram van de verkruimelde kaas en de verwarmde room (die zeker niet mag koken) bij. Kruid met peper en zout. Voeg net vóór het opdienen de drie eidooiers toe en werk af met een beetje kaas. Serveer zeer warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier