Springrolls gadogado

Foodie Pauline Weuring verklapt haar recept voor springrolls gadogado: verse loempia’s met kort geblancheerde groenten en een lekkere pindadip.

Voor 8 stuks
  • 18 rijstvellen
  • 1 kleine paksoi
  • 50 g taugé
  • 100 g sperziebonen
  • 1 grote wortel
  • 10 cm komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • handje koriander
  • handje cashewnoten
  • peper en zout
Voor de pindasaus
  • 2 el pindakaas
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl sambal
  • scheutje ketjap
  • 120 ml amandelmelk (of water)
  • Sap van een halve limoen
  • zeezout
Bereiding
  1. Begin met het blancheren van de groenten. Snijd de paksoi in stukken. Punt de sperziebonen en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groenten om de beurt in ruim water met zout. De wortel en de boontjes hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig. De paksoi en de taugé zijn na 1 minuut wel klaar.
  2. Laat de groenten uitlekken op een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met iets peper en zout. Snijd de komkommer in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander grof.
  3. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel 30 à 45 seconden in het water. Het moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de groenten over het midden van het vel. Garneer de groenten met de lente-uitjes en wat gehakte koriander en cashewnoten.
  4. Vouw de springrolls zoals een loempia. Vouw eerst de buitenzijdes naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.
  5. Maak een koude pindasaus door alle ingrediënten met een garde te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de springrolls gadogado style met de pindasaus.

Spring rolls zijn verse loempia’s, ze worden niet gefrituurd of gebakken. Je eet ze dus rauw, en ze zijn lekker licht. Schrijfster Pauline Weuring vindt ze zelf erg lekker. Je kunt er alles in stoppen wat je zelf lekker vindt – meteen de ideale manier om restjes groenten te verwerken: ”Ik heb de springrolls nu gadogado style gemaakt. Met kort geblancheerde groenten en een lekkere pindadip. Yum”.
Uit: Feel Good Food, Pauline Weuring (uitg. Prometheus)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content