Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 18 rijstvellen
  • 1 kleine paksoi
  • 50 gr taugé
  • 100 gr sperziebonen
  • 1 grote wortel
  • 10 cm komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • Handje koriander
  • Handje cashewnoten
  • Peper en zout

Voor de pindasaus:

  • 2 el pindakaas
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl sambal
  • Scheutje ketjap
  • 120 ml amandelmelk (of water)
  • Sap van een halve limoen
  • Zeezout

Zo maak je het

  1. Begin met het blancheren van de groentes. Snijd de paksoi in stukken. Punt de sperziebonen en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groentes om de beurt in ruim water met zout. De wortel en de boontjes hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig. De paksoi en de taugé zijn na 1 minuut wel klaar.
  2. Laat de groentes uitlekken op een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met iets peper en zout.
  3. Snijd de komkommer in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander grof.
  4. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 - 45 seconden in het water. Het moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de groentes over het midden van het vel. Garneer de groentes met de lente-uitjes en wat gehakte koriander en cashewnoten.
  5. Vouw de springrolls net zoals een loempia. Vouw eerst de buitenzijdes naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.
  6. Maak een koude pindasaus door alle ingrediënten met een garde te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de springrolls met de pindasaus.

Uit:Feel Good Food,Pauline Weuring (Prometheus, 19,95 euro)

Voor 8 stuksVoor de pindasaus: