Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • boter en bloem voor de bakvormen
  • 140 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 afgestreken tl gemalen kaneel
  • 1 gemalen kruidnagel
  • 2 eieren
  • 50 g tomatenpuree
  • 15 g room
  • 55 g boter
  • poedersuiker
  • enkele kerstomaten voor de afwerking

Voor het chocoladeglazuur:

  • 115 g poedersuiker
  • 55 g cacaopoeder
  • 120 g roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 0,6 cl melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee bakvormen van 18 cm diameter in met boter en bestuif met bloem.
  2. Schep de bloem, het bakpoeder, de suiker, het cacaopoeder, de kaneel en de kruidnagel door elkaar in een kom.
  3. Kluts de eieren in een andere kom. Roer er de tomatenpuree, de room en 1,5 cl koud water door. Smelt de boter.
  4. Meng eerst de geklutste eieren door de bloem en dan de gesmolten boter. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de cakes 22 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de cakes uit. Laat afkoelen op een taartrooster.
  5. Maak intussen het chocoladeglazuur. Zeef de poedersuiker en het cacaopoeder in een kom. Roer de roomkaas en de melk los in een kom. Meng er beetje bij beetje het poedersuiker-cacaomengsel door en roer tot een glad glazuur.
  6. Snij de afgekoelde cakes horizontaal doormidden. Leg één laag cake op een schaal en bestrijk met een dunne laag chocoladeglazuur. Leg er een tweede laag cake op en bestrijk opnieuw met glazuur. Bouw de cake verder op en bedek volledig met glazuur. Bestuif met poedersuiker en werk vlak voor het serveren af met kerstomaten.
Voor 4 personen: Voor het chocoladeglazuur: