Soep van wortelloof
Het groen van jonge wortelen is een bron van vitamine A. Gooi het dus niet weg maar gebruik het bijvoorbeeld om een heerlijke soep van te maken.
Het groen van jonge wortelen is een bron van vitamine A. Gooi het dus niet weg maar gebruik het bijvoorbeeld om een heerlijke soep van te maken.
Voor 6 personen
- 1 bussel wortelen
- 1 el olijfolie vierge extra
- boter
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 gesnipperd takje selderij
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 middelgrote aardappel
- peper, zout
- 4 el slagroom
Bereiding
1. Was het wortelloof zorgvuldig. Neem 6 dunne wortels, snijd ze bij tot een diameter van 7 tot 8 mm. Zet opzij.
2. Verwarm de olie en de boter in een kookpot. Laat de sjalot en de selderij erin slinken. Voeg tijm, laurier, de geschilde en in dobbelstenen gesneden aardappel en 2 in stukjes van 2 cm gesneden wortels toe. Leg de rest van de wortels opzij voor andere toepassingen.
3. Giet 1,2 l water erbij, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat ong. 10 min. zieden. Voeg dan het wortelloof en de 6 fijne worteltjes toe, en pocheer ze 2 tot 3 min. Haal de worteltjes, tijm en laurier eruit en mix de rest tot een fijne, licht gebonden veloutƩ.
4. Dien op en versier elk bord met een beetje vloeibare room, een van de dunne worteltjes en peper van de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier