Soep Ingrediënten - voor 4:

30 g gedroogd eekhoorntjesbrood

60 g zachte boter

90 g tarwegriesmeel

1 ei, een snuifje versgeraspte nootmuskaat

100 g kastanjechampignons

8 dl runderfond

100 g vers eekhoorntjesbrood

2 el marsala

4 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 10 minuten weken in 2,5 dl lauw water. Giet af en zeef het weekvocht door een koffiefilter. Spoel het geweekte eekhoorntjesbrood onder koud water en hak een derde ervan fijn.

Roer de boter romig en meng met een beetje griesmeel. Voeg het ei, de rest van het griesmeel en het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe. Kruid met nootmuskaat en zout.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Vorm met behulp van twee theelepels kleine knoedels van het griesmeeldeeg. Pocheer de knoedels 15 minuten op laag vuur.

Maak de kastanjechampignons schoon en snij in reepjes.

Breng de runderfond aan de kook met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Voeg het verse eekhoorntjesbrood toe en laat 10 minuten koken. Doe de marsala bij de soep en kruid met peper en zout.

Voeg de versneden kastanjechampignons en de gepocheerde griesmeelknoedels toe, laat nog 5 minuten doorwarmen.

Werk de soep vlak voor het serveren af met de fijngehakte peterselie.

Soep Ingrediënten - voor 4:30 g gedroogd eekhoorntjesbrood60 g zachte boter90 g tarwegriesmeel1 ei, een snuifje versgeraspte nootmuskaat100 g kastanjechampignons8 dl runderfond100 g vers eekhoorntjesbrood2 el marsala4 el fijngehakte peterselieBereidingswijze:Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 10 minuten weken in 2,5 dl lauw water. Giet af en zeef het weekvocht door een koffiefilter. Spoel het geweekte eekhoorntjesbrood onder koud water en hak een derde ervan fijn.Roer de boter romig en meng met een beetje griesmeel. Voeg het ei, de rest van het griesmeel en het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe. Kruid met nootmuskaat en zout.Breng een pan met gezouten water aan de kook. Vorm met behulp van twee theelepels kleine knoedels van het griesmeeldeeg. Pocheer de knoedels 15 minuten op laag vuur.Maak de kastanjechampignons schoon en snij in reepjes.Breng de runderfond aan de kook met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Voeg het verse eekhoorntjesbrood toe en laat 10 minuten koken. Doe de marsala bij de soep en kruid met peper en zout.Voeg de versneden kastanjechampignons en de gepocheerde griesmeelknoedels toe, laat nog 5 minuten doorwarmen.Werk de soep vlak voor het serveren af met de fijngehakte peterselie.