Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

Palmkool is een eeuwenoud bladgewas met smalle kroezende bladeren. Het is een wintergroente die qua smaak lijkt op boerenkool.

Palmkool is een eeuwenoud bladgewas met smalle kroezende bladeren. Het is een wintergroente die qua smaak lijkt op boerenkool.

Voor 4 personen

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 blad palmkool
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kleine pompoen
  • 100 g gedroogde splitkikkererwten (of 100 g voorgekookte kikkererwten uit blik of bokaal)
  • peper en zout
  • 2 el biogroentebouillon of 1 blokje groentebouillon
  • 2 gerookte makreelhaasjes of -filets

Voor de pesto van palmkool:

  • 4 palmkoolbladeren
  • 1 teentje look
  • 1/4 tl grof zeezout
  • 3 el gemalen parmezaan
  • 2 el getoaste amandelschilfers
  • zeste van 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie

Bereiding

1. Snijd prei, ui en 1 palmkoolblad fijn, stoof kort aan in de olijfolie. Schil de pompoen, snijd in blokjes. Voeg toe, samen met de kikkererwten. Overgiet met 2 l water, breng op smaak met peper, zout en de bouillon. Laat 45 min. zacht garen en mix. Werk af met stukjes gerookte makreel.

2. Mix voor de pesto de fijngesneden palmkoolbladen met de rest van de ingredi├źnten. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe voor een smeu├»ge structuur. De pesto is lekker met een boterham bij de soep.

Tip: De kikkererwten zorgen voor een mooie romige binding in de soep. Amandelschilfers toast je een paar minuten zonder vetstof in een koekenpan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content